10 Eylül 2008 Çarşamba

sokak kültürü



>> sokak kültürü'nde asfalt sokaklar vardır. sokaklarda taştan kaleler ve 3 kornerin penaltı olduğu bitmek bilmez maçlar vardır. küçüksen kalede, ağır abiysen forvettesindir.

>> sokak kültürü'nde anneler vardır. en güzel maçın en heyecanlı dakikasında eve çağırılırsın. itirazlar ve isyanlar bir yere kadardır.
>> sokak kültürü'nde `annesi tarafından henüz yeni yıkanıp sokağa salınan` çocuklar vardır. annelerinin eline tutuşturduğu ekmek arası saralle ve sola taranmış tarık akan modeli saçları olmazsa olmazıdır.

>> sokak kültürü'nde babalar vardır. akşam olduğunda sokağın ucunda ellerinde poşetle göründüklerinde arkadaşların tarafından "baban geliyor lan" diye uyarılırsın.

>> sokak kültürü'nde "bir tur versene lan" cılar vardır. bindimi bisiklete inmek bilmezler. yine de her defasında bisikleti isteme adabını çok iyi bilirler.

>> sokak kültürü'nde "dekman" vardır. tahtadan taramalılar adam öldürmez. ama "dışın" diye ses efekti ile doğrultmuşsa bir tahta sana ölmek zorundasındır.

>> sokak kültürü'nde kağıttan yapılmış ucu sivri fişekler ve hortumlar vardır. hortumlarla şişlemece oynanır. ve mutlaka iyi tükürüklenmemiş fişeklerin hortumları tıkaması (şişme) kaçınılmazdır. tıkanan hortum tersten "ppphuoooaa pppphuuuoaa" diye üflenir. bazen fırlamalıklar yapılıp fişeklerin ucuna diken, iğne takılır ve kedi avına çıkılır. ve her avcının mutlaka yedek kağıttan desteleri vardır.

>> sokak kültürü'nde mutlaka sümüklü çocuk vardır. sümüklü çocuğu sümüklü yapan sarımsı sümüğüdür. o sümük asla yaz/kış konumunu bozmaz.

>> sokak kütürü'nde anne tarafından bizzat sofra bezi'nden bozma pijamalı çocuklar vardır.

>> sokak kültürü'nde demir parmaklıkların arkasında evinde bol kedi yaşayan yaşlı teyze/amcalar vardır. meraklı gözlerle dedikodu ve ilginçlikler arar. kim kim le çıkar, kimin sevgilisi vardır tüm haberler ondadır.

>> sokak kültürü'nde mahalleye arada dozer gelir. o gün davullar zurnalar çalmaz ama kültürün çocuklarındaki heyecan tavan yapmıştır. tüm meraklı gözler dozerin toprağı eşmesini, kepçeyi yöneten dozer operatörünü ve kamyonun her defasında nasıl sallandığını iyice takip eder. çünkü ertesi gün oyuncak dozerler taklide çoktan başlamıştır boş arsalarda.

>> sokak kültürü'nde çocuk uyutan anneler vardır. çocuk uyutan anneler sokak kültürünü sevmez. çünkü sokak kültürü gürültü demektir. gürültü minik bebeği keyfini kaçırır. minik bebekde sokak kültürü çocuklarının keyfini.

>> sokak kültürü'nde tsubasa izlenir. tsubasa tv de iken sokak boştur. ertesi gün her çocuk kendine özgü şut denemeleri yapsada olmaz, olamaz ! kartal vuruşu, magnum vuruşu hep süperdir de bir türlü gerçeğe dönüştürülemez.

>> sokak kültürü'nde balkonda çay içen atletli kel ve şişman amcalar vardır. gürültü yapana kızar ve her sene yolları bir türlü yapmayan belediyeye küfreder.

>> sokak kültürü'nde sokağa kamyonla kömür geldiğinde ergenliğe doğru uygun adımlarla ilerleyen çocuklar güç gösterileri uğruna çoğu ailenin tuzağına düşer. kömürler kırılmaz, kırılsa taşınmaz. yine de gecenin sonundaki buz gibi kolaya değer.
alıntı ve hatta çalıntıdır

Hiç yorum yok: