25 Eylül 2008 Perşembe

oyun ya da şeker


Cadılar Bayramı 31 Ekim'de kutlanan, çoğunlukla çocukların kostüm giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeler aldığı bayramdır. Bu klasik anlayışın yanı sıra; birçok değişik Cadılar Bayramı aktiviteleri de vardır. Kostüm partileri, korku filmleri izlemek, "perili" evlere gitmek, ve diğer sonbahar aktiviteleri gibi.
Cadılar Bayramı, bir Pagan festivali olarak İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanmış; 19'uncu yüzyılda bu gelenek Kuzey Amerika'ya da göçenler tarafından devam etmiştir.
Batı Dünyası; 20'inci yüzyılda Cadılar Bayramı'nı bir Amerikan popüler kültürü olarak tanımıştır.
Cadılar Bayramı genelde birçok Batı Dünyası ülkesinde kutlanır. Ancak popülaritesi Avustralya, Yeni Zellenda ve Filipinler gibi ülkeleri de etkilemiştir.
Cadılar Bayramı'nın sembolü gülen bir balkabağıdır; bunun için de bir balkabağının içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde kesildikten sonra içinde bir mum yakılarak şeytani bir surat gösterilmeye çalışılır.
Yemek olarak resmi şekeri, elma şekeridir. Bunun yanı sıra tüm şekerlemeler de kullanılır.Muhafazakar Hristiyanlar genelde Cadılar Bayramı'nı desteklemezler ve yanlış bulurlar.
***oyun yada şekeğğ... keşke bizim ülkede de böyle hoptirik aktiviteler olsaydı,çok eğlenirdik.bizim şeker bayramı berbat bi şeker dilenme bayramına dönüşürdü küçükken gerçi ben doğru dürüst hiç şeker toplamazdım,çünkü merhabalar,bayramınız kutlu olsun teyze demek hiçte zevkli gelmezdi bana.ama üzerimde zombi kıyafeti,elimde kanlı plastik bıçak,ve şeker torbam olsaydı kapıları çalıp ya paranı ya canını hiçbiri yoksa şeker ver demek çok hoşuma giderdi eminim,küçükkende giderdi şimdi olsa yine gider lk

Hiç yorum yok: