29 Kasım 2008 Cumartesi



The Kovenant, Norveçli müzik grubu.

"Covenant" adıyla piyasaya çıktı. Grubun yaptığı müzik türü ilk başta Black Metal 'dir ama grubun ismininde değişmesinden sonra yaptıkları müzik tarzındada bi değişiklik oldu. Grup şimdi endüstriyel black metal dediğimiz, grubun kendi tabiriyle space metal türünü yapıyor.

Grubun Covenant ismiyle iki (Times Before Light ve Nexus Polaris) albümleri vardır. Covenant, Dimmu Borgir'ın eski basscılığını yapan ve daha sonra da Carpe Tenebrum'un da vokalliğini yapan Nagash, Cradle Of Filth'den Blackheart ile beraber Covenant grubunu kurmasıyla oluştu. Davulları Mayhem'in efsane bateristi Hellhammer çalmıştır. İkinci albümleri Nexus Polaris ile baya bir popüler hale gelmişlerdi ki gerçekten çok melodik ve güzel bir albümdür.

Grup daha sonra aynı isimde başka bir grup olduğu için grubun adını The Kovenant olarak değiştirdi. The Kovenant adıyla çıkardıkları ilk albümleri Animatronic albümü mükemmel bi patlama yaptı albüm en iyi 100 metal albümü içinde yer aldı. Daha sonra grubun bateristi Hellhammer gruptan ayrılmıştır. Ayrılmadan önce Angel ikinci gitaristliğe getirilmiş ve Küth ve Brat adlı iki eleman gruba dahil olmuştur.

Space Metal türü artık iyice yaygın bi hale gelmiştir. Grubun en yakın takipcisi olarak Samael gösterilir ve hernekadar True Black Metal fanları tarafından nefret edilseler de The Kovenant grubu geniş bir dinleyici kitlesine sahiptir.

Albümleri

1994 From The Storm Of Shadows (Demo)
1997 In Times Before The Light [Covenant]
1998 Nexus Polaris [Covenant]
1999 Animatronic
2000 Nexus Polaris (tour edition)
2002 In Times Before The Light (re-make)
2003 S.E.T.I
2005 Aria Galactica

Hiç yorum yok: