19 Kasım 2008 Çarşamba

Hulk



GÜÇLERİ
Dr. Bruce Banner gamma ışınları ile uğradığı değişim sonucu Hulk adlı dev canavara dönüşür. Bu dönüşüm Banner'ın öfkelendiği ya da aşırı heyecana kapıldığı zamanlarda vücudunun fazla adrenalin salgılaması ile oluşur. Geçirdiği dönüşüm sebebiyle Banner'ın bilinci giderek yerine Hulk'un bilinci gelir. Hulk dünyanın en kuvvetli canlısıdır. İnanılmaz bir kuvvete ve dayanılılığa sahip olduğu gibi eğer yaralanırsa vücudu kendini çok hızlı yeniler. Hulk öfkelendikçe vücudu da daha fazla adrenalin salgılayacağından ne kadar uzun dövüşürse kuvveti de aynı oranda artar. Çok güçlü bacak kasları sayesinde çok yüksek ve uzun mesafelere zıplayarak seyahat edebilir. Muhteşem kuvveti yüzünden iki elini hızla çırpması şiddetli bir sonik patlama oluşturacak kadar kuvvetlidir.

BİYOGRAFİ

Dr. Brian ve karısı Rebecca Banner'ın tek çocuğu olan Robert Bruce Banner'ın doğduğu yer Dayton, Ohio'dur. Bruce alkolik babası tarafından sürekli dövülerek çok kötü bir çocukluk geçirdi. Gene babasının alkolün etkisinde olduğu bir anda annesi Bruce'u yanına alarak kaçmaya çalışırken kocası tarafından öldürüldü. Babası alkolizm tedavisi için bir enstitüye yerleştirilince Bruce'a teyzesi baktı. Geçirdiği kabus gibi çocukluğun anılarını içine gömen Bruce duygularını bastıran, içe kapanık bir kişilik edindi.

Bruce Banner nükleer fizik konusunda gerçek bir dahiydi ve Birleşik Devletler Savunma Departmanı'nın New Mexico'daki bir çöl üssünde çalışmaya başladı. Burada üssün komutanı General Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross ve kızı Betty ile tanıştı. Bruce ve Betty Ross kısa sürede birbirlerine aşık oldular. Bruce yüksek oranda gamma radyasyonu yayan nükleer bir silah olan "gamma bombası" ya da "G-bombası" adıyla anılan silahı tasarladı.

Gamma bombasının ilk testi sırasında Bruce da bunu gözlemlemek için test sitesinin yakınlarındaki bir sığınaktaydı. Bir sivilin girilmesi yasak olan test alanında olduğunu farkedince iş arkadaşı Igor Starsky'e sivili güvenli alana götürmesini söyledi. Aslında kimlik değiştirmiş bir Sovyet ajanı olan Starsky Bruce'un sivili kurtarmak için test alanına girdiğini görmesine rağmen hiçbir şey yapmadı, çünkü Bruce'un ölümünün projeyi durduracağını umdu. Rick Jones adındaki genç sivile ulaşan Bruce onu hemen koruyucu alana fırlattı, fakat kendisi de güvenli alana giremeden gamma bombası patladı. Bruce Banner'ın vücudu çok yoğun miktarda radyasyona maruz kaldı.

En başlarda Bruce gün batımında yeşil derili dev Hulk'a dönüşüyor, gün doğumundaysa tekrar normal haline geri dönüşüm geçiriyordu. Kısa bir süre boyunca Bruce gizli laboratuarındaki aletler sayesinde dönüşümünü kontrol edebildi ve Hulk'a dönüştüğünde de kendi bilincinde kalmayı başarabildi. Fakat bu durum kısa sürdü ve Hulk'a dönüşüm geçirdiğinde Bruce'un bilincinden geriye çok az şey kalmaya ve çok çabuk öfkelenmeye başladı.

Hulk kendini zaman zaman süper-güçlü kahramanlar ya da suçlulara yardım ederken ya da savaşırken buldu. Bruce Banner kontrol edemediği Hulk dönüşümünün lanetiyle yıllar boyunca dünyayı dolaştı.

***OWW HULK KAHRAMANIM BENİM :p

Hiç yorum yok: