30 Kasım 2008 Pazar

Blazing Eternity



Grup 1993 yılında Danimarka’nın Kopenhag şehrinde Ancient Sadness adıyla kuruldu. İlk olarak Black Metal icra eden grup Tragedies isimli demolarını 1993 yılında yayınladı.

Peter T. Mesnickow, Morten Sauron Lybecker ve Lars Korsholm 1995 de grubun ismini Blazing Eternity’e çevirdiler ve tür değişikliği de beraberinde geldi. Grup artık daha melankolik bir sounda sahipti ve doom metal çalıyorlardı. 1995 ve 1998 yıllarında çıkardıkları demolarından sonra Prophecy Productions ile anlaşma imzaladılar ve ilk albümleri 2000 yılında Times And Unknown Waters adıyla yayınlandı.İlk çalışmalarında hala black senelerinin esintileri hissedilirken grup güzel bir doom çalışması ortaya koyuyordu. Özellikle güzel clean pasajlar yerinde kullanılan keyboardlar albümde göze çarpıyordu.

Asıl başarıyı grup 2003 yılında çıkardığı A World To Drown In ile gösterdi. Anathema ve Katatonia etkilerinin yanında grubun özgünlüğü ve müthiş besteciliği bu albümde açıkça görülüyordu. Bir önceki albümdeki brutal vokallerin yerine Mesnickow’un duygusal sesi yer alıyordu albümde. Grup şu an inaktif durumda. Web siteleri kapalı ama resmi bir dağılma haberi yayınlanmış değil. Zira Meschnikow kendi plak şirketini Euphonious Records olarak kurdu.

Ülke : Danimarka

Elemanlar : Peter T. Mesnickow - Vokal

Morten Sauron Lybecker - Gitar

Anders I. Kristiansen - Bas

Lars Korsholm - Davul

Hiç yorum yok: