8 Ekim 2008 Çarşamba

Yurt Dışında Ücretsiz Konaklama Hizmeti

Farklı kültürlerden insanlarla tanışmayı seviyor musunuz? Seyahat etmeyi seviyor musunuz? İnsanlara yardım etmeyi seviyor musunuz? Tüm dünyada bedava konaklama imkanına ne dersiniz? İşte bu amaçlarınızı gerçekleştirebileceğiniz web siteleri…

Hospitalityclub bu uygulamanın internet ortamındaki ilk öncülerinden. Türkçe desteği mevcut. Ara yüzü biraz kötü ama iş görüyor.

Hospitality Club nedir?
Hedefimiz insanları biraraya getirmek - ev sahipleri ve konuklar, gezginler ve yerliler. Bütün dünyada binlerce Hospitality Club üyesi seyahat ederken birbirlerine yardımcı oluyorlar - ister geceyi geçirmek için bir çatı olsun ister şehirde bir gezi. Katılmak tamamen ücretsiz, sadece bir dakikanızı alıyor ve herkese açık. Üyeler siteden birbirlerinin profillerine bakabilir, mesaj gönderebilir veya birbirlerine yaşadıkları deneyim ile ilgili yorum yazabilirler.
Kulüp, tek bir fikre inanan gönüllüler tarafından destekleniyor: seyahat edenlerin gittikleri yerlerdeki insanlarla irtibat kurmalarını sağlayarak ve “yerli”lere de farklı kültürlerden insanlarla tanışma şansı vererek, kültürlerarası anlayışı arttırmak ve gezegenimizdeki barışı güçlendirmek. Hiçbir zorunluluk yok (evinizde kimseyi ağırlamak zorunda değilsiniz!) ve üyelik tamamen ücretsiz. Dünya çapındaki dostane insanlar ağımızda sizi de görmeyi çok isteriz!

Couchsurfing.com isimli bu site de aynı mantıkla çalışıyor fakat ara yüzü HC’ye göre daha kullanışlı. Ayrıca HC’de zaman zaman yaşanan yavaşlama veya çökme problemi olmuyor. HC gibi bu sitenin de Türkçe desteği var.
“CouchSurfing uluslararası bir çerçevede insanları ve yerleri birleştirmek, karşılıklı eğitim değişimleri yaratmak, kolektif bilinci canlandırmak, toleransı yaymak ve kültürel anlayışı kolaylaştırmak için çabalar.”
Bir topluluk olarak, bireysel ve de kolektif yanlarımızla dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışıyoruz, ve de kanepe sörfünün bu amacı gerçekleştirmek için bir yol olduğuna inanıyoruz. KanepeSörfü mobilyayla ilgili değildir - sadece tüm dünyada bedava kanepe bulmak değildir - daha iyi bir dünya yaratmada görev almakla ilgilidir. Evlerimizi, kalplerimizi ve yaşamlarımızı açarak daha iyi bir dünya yaratmaya çalışıyoruz. Zihinlerimizi açıyor ve karşılıklı kültürel değişimin mümkün kıldığı bilgiyi içtenlikle karşılıyoruz. Okyanusları, kıtaları ve kültürleri aşan derin ve anlamlı bağlantılar yaratıyoruz. CouchSurfing sadece nasıl seyahat ettiğimizi değil, dünyayla nasıl alakalı olduğumuzu da değiştirmek istiyor!


Bu iki sitenin dışında bir de servas.org var. Bu organizasyon biraz daha ciddi. Üye olmak için mülakata girmeniz gerekiyor ve bazı kuralları var. Güvenliğe önem verenler tercih edebilir.
Bu sitelerde üyeler kaldıkları veya misafir ettikleri üyeler hakkında yorum yazabiliyorlar. Böylece üye seçiminde bir nevi güvenlik sağlanmış oluyor. Ayrıca pasaport numarasını kontrol ederek gelen kişinin yazıştığınızla aynı kişi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunların dışında sitelerin çeşitli güvenlik önlemleri var.
***:yine harika bi fikir bence bu.ama birisiyle net üzerinden görüşüp,yanına gittiğinizde sizi kesmeyeceğinden,biçmeyeceğinden emin olamazsınız lkj.etraf manyak dolu.macerayı seven,ölmekten korkmayanlar tercih edebilir.

Hiç yorum yok: