8 Ekim 2008 Çarşamba

İnternette Büyük Boyuttaki Dosyalarımızı Depolamak için bir kaç site

CD, DVD, USB flash bellek, hardisk, disket gibi bilgi depolama araçlarının maliyetini azaltmak mümkün. Bunun için ücretsiz de kullanabileceğiniz dosya depolama amaçlı web siteleri mevcut. Bu uygulamanın dosyalara her yerden ulaşma kolaylığı, cd çöplüğünün ortadan kaldırılması vb. avantajları da var.
Yalnız öncelikle şu konulara dikkat etmek gerekiyor:

Bazı siteler bir süre sonra dosyaları silebiliyor. Üye olmadan önce siteyi dikkat inceleyin.


Daha çok video, müzik vb. büyük boyutlu dosyalar için bu yöntemi kullanırsanız daha faydalı olur. Word, excel gibi dosyalar genelde büyük boyutlu değildirler.
Banka hesap bilgileri, kimlik bilgileri vb. gizli dosyalarınızı bu şekilde depolamamanız tavsiye edilir.
Ücretsiz bir site daha sonra ücretsiz hale gelebilir. Buna da dikkat edin.
Dosya depolama amacıyla kullanabileceğiniz bir çok site mevcut:

PANDAFILE : Herhangi bir üyelik veya kayıt gerektirmiyor ve ayrıca bant genişliği veya dosya sınırlaması bulunmamakta.Sadece “browse” tuşuna basıp, dosyanızı seçip upload ediyorsunuz ve size o dosyaya ait bir url veriliyor. Siz de onu ister arkadaşınıza gönderin, ister bir projede kullanın, isterseniz web siteniz için kullanın.
XDRIVE : 5 GB boyutunda ücretsiz alan sağlıyor.
MOZY : 2GB boyutunda ücretsiz alan sağlıyor.
BOX.NET : 1GB boyutunda ücretsiz alan sağlıyor. Dosya paylaşma özelliği var.
ESNIPS : 5GB boyutunda ücretsiz alan sağlıyor. Dosya paylaşma özelliği var.
MAILBIGFILE : 100 mb’ta kadar dosya gönderme imkanı sağlarken bant genişliği konusunda limit kısıtlamasında bulunmuyor. Ancak, aylık 25 yükleme gibi bir kısıtlaması var.
SENDSPACE : 300 mb’ta kadar dosya gönderebiliyor.
DROPSEND : 1 gb lık dosya gönderme seçeneği sunuyor.
MYOTHERDRIVE : 5gb dosya barındırma imkanı sağlarken, aynı anda 1 gb’a kadar dosya göndermenize izin veriyor. pro üyeliği daha fazla imkana sahip.
MEDIAFIRE : Herbirisi 100 mb olacak şekilde limitsiz dosya gönderme ve download etme imkanı sağlıyor. herhangi bir 3. parti yazılım yüklemenize de gerek yok.
YOUSENDIT : 2gb dosya göndermenize olanak sağlıyor ve göndermek istediğiniz kişiye linkini email olarak iletiyor. dosyalara şifre de koyabiliyorsunuz. Dosyalarınızı 14 gün barındırma hizmeti sunuyorlar.

Hiç yorum yok: