7 Şubat 2013 Perşembe

JAPONYA

Japonya ve Japonlar hakkında bilgi


* Japonya'nın % 70'inden fazlası dağlarla kaplı. Japonya'da ülkenin sembollerinden olan Fuji yanardağı da dahil olmak üzere 200'den fazla yanardağ var.

* Japonya'da okuma - yazma oranı % 99'un üzerinde.

* 128 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık 10. ülkesi ve 30 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük metropolitanı olan Tokyo bu ülkede.

* Basaşi (çiğ at eti) ve suşi (çiğ balık eti) sevilen yemeklerin başlıcalarından.

* Japonya'da işsizlik oranı % 4'ün altında.

* 82,6 yaş ile dünyanın en fazla ortalama yaşam süresine sahip ülkesi. Türkiye ise 71,8 ile 98. sırada. ne dersiniz biz de basaşi ve suşi yemeye başlarsak o kadar uzun yaşayabilir miyiz acaba?

* İrili ufaklı 6800 adet adadan oluşan Japonya'da tarım arazisi çok sınırlı, bu nedenle meyve ve sebze fiyatları çok yüksek. Mesela bir kavunun fiyatı 15000 YEN, yani 270 TL!

* Japonya dünya da Singapur'un ardından en az cinayet vakası görülen 2. ülke.Fakat dünya'nın en büyük intahar ormanı olarak bilinen Aokigahara 'da japonya sınırları içerisinde.

* Japonya'nın geleneksel sporu sumo güreşi. Yeni sumo güreşçileri usta -çırak ilişkileri dahilinde deneyimli Sumo güreşçilerine banyo yaptırmakla görevli ve bu banyoya ulaşılması zor olan bölgeler de dahil!

* Japonya dünya animasyon film pazarının % 60'ını elinde tutuyor. Ve bu ülkede 120 'den fazla animasyon seslendirme okulu bulunmakta.

* Japonya'da mahkemeler acımasızlığıyla bilinmekte, açılan davaların % 90'ından fazlası mahkumiyetle sonuçlanıyor. Ülkede hapishaneler %100'ün üzerinde kapasite ile çalışıyor.




Hiç yorum yok: