Özellikle aşağıdaki sorular “Slow Food” hareketinde
önem taşıyor:
- Yemeğimiz nereden geliyor; ürünler hangi tohumlarla yetişiyor?
- Yemeğimizin tadını oluşturan etmenler nedir?
- Yemek seçimlerimiz kültürümüzü nasıl etkiler?
Slow Food, görülen yemek kısmı
dışında, aslında bir insan hakları hareketi.
Petrini, sadece doymak değil,
lezzet almanın da bir insan hakkı olduğunu belirtiyor. Son yayınlanan “İyi,
Temiz ve Adil” adlı kitabında yiyeceklerin bu üç karaktere birden sahip
olmasının kültürel ve etik unsurları tartışılıyor.Carlo Petrini ve ekibi,
dünyamız için endişe duyan ancak umudunu yitirmeyenlerle tanışıyor, fikirlerini
aktarıyor ve sürdürüyor yolculuğunu...
3 yorum:
guduw sen yaşiyo musun :)
yaşıyorum guduw:)
Yorum Gönder